Vender hjem igjen

Postet av Tønsberg Og Omegn Ishockeyklub den 24. Jun 2021

Tønsberg og Omegn Ishockeyklubb (TOIK) har signert dommerkontrakt med Anders E. Sørensen for de kommende sesonger.
Anders har i de siste årene dømt for Ski Hockey, men har nå returnert til moderklubben.
Sørensen vil være aktivt med i klubben fremover og vil bidra med sin erfaring og kunnskap på dommer siden.

Anders er en meget erfaren dommer som blant annet har seks sesonger med dømming på toppnivå i Norge (GET-ligaen) samt at han også er engasjert på regions- og forbundsnivå.

Vi i TOIK er meget fornøyde med å få en slik kapasitet tilbake til klubben, og han vil sammen med de andre dommerne jobbe med både rekruttering av nye dommere og utvikling av våre eksisterende dommerkrefter. 

Styret og Sportslig Utvalg i TOIK har et sterkt fokus på styrke dommersiden i klubben, og det vil bli flere aktiviteter fremover for dommere.

I og med at Anders også er engasjert på regions- og forbundsnivå så regner vi også med at det vil bli en del aktiviteter fra dette nivået som vil bli lagt til Tønsberg.

I tillegg til å bidra på rekrutteringssiden, samt å coache andre unge dommere, så vil Anders fortsette med dømmingen, og vil helt sikkert også dømme Tønsberg i noen av de kommende kampene.

Vi ønsker Anders hjertelig velkommen tilbake til klubben og ser frem imot en ny sterk satsing på dommerne.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

 

Anders Sørensen(36) født og oppvokst i Tønsberg, vender tilbake til klubben, som han startet å spille ishockey i på 90-tallet. Sørensen bor nå på Tolvsrød. Han jobber som markedsansvarlig i en bedrift som heter Norlux, som holder til på Borgeskogen i Stokke. Med seg på lasset har han samboer og to barn. Gutten på 6 er aktiv på hockeyskolen og kanskje blir datteren på 2 år også å se på is senere.

Han tok sitt første dommekurs i ishallen i Tønsberg, mens han fortsatt var aktiv spiller. Han var keeper hele veien opp til A-laget, og var nysgjerrig på det å være dommer. Anders` første kamp var faktisk som linjedommer i 2. divisjon i Tønsberg ishall. Det var stort for 14 åringen og debutere med seniorhockey! Jumpers knee gjorde at keeperutsyret på ble lagt på hylla, men lysten til å være på is var fortsatt der, så da ble det å dømme løsningen.

Sørensen forlot TOIK fordi han bodde i Oslo, da meldte han overgang til Ski Ishockeyklubb. 

Anders er utdannet klubbdommer og forbundsdommer. Han har sittet i styret i Norges Ishockeydommerklubb, Norsk Ishockeys Toppdommerforening og Norges Ishockeyforbund, region Viken Vest (er fortsatt).

Sørensen har vært International dommer og Elite dommer. I tillegg er Anders Regionsansvarlig for dommere, Norges Ishockeyforbund, Region Viken Vest.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

 


”Videre er jeg også nå regionsansvarlig for dommerne i regionen som TOIK tilhører. Da er det naturlig for meg å knytte meg til en klubb som ligger i samme region som jeg har ansvaret for.

Det jeg brenner mest for nå er det å følge opp nye dommere. Det gir meg stor glede å veilede dommere og gjøre mitt beste for at de skal kunne ta steget videre, som kanskje til slutt resulterer i at han eller hun får en dommerkarriere på toppnivå både nasjonalt og internasjonalt. Det å være dommer handler ikke bare om å ha regelkunnskap og fysisk form, men også den mentale delen av spillet som er utrolig utfordrende. Det er mange muligheter for dem som vil, man lærer mye og man kan få utrolig mange flotte opplevelser på veien!”

Velkommen, Anders!!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.