Satser på videre utvikling

Postet av Tønsberg Og Omegn Ishockeyklub den 23. Sep 2016

Kasper Proos og Victor Aaltvedt

Etter Vikings' konkurs har Tønsberg Vikings gjenoppstått i form av TOIKs A-lagssatsning. Det er for tiden høy aktivitet på isen og siste finpuss gjøres før sesongstart hjemme mot Jutul 9. oktober.

To av lagets yngste gutter legger ned mange timer på isen for å videreutvikle seg som hockeyspillere.


Tønsberggutten Kasper Proos fikk så vidt prøve seg i 1. divisjon i fjor og håper at årets sesong skal gi han mye mer istid.
- Det at det ikke ble spill i førstedivisjon var først en skuffelse, men fokuset mitt er å utvikle meg mer som spiller. Jeg vil få mer istid og mine muligheter for videre utvikling er lettere nå enn det de ville vært hvis Vikings hadde fortsatt i 1. divisjon, forteller han.

Victor Aaltvedt ble signert av Vikings før sesongen som en 2./3. målvakt. Dette innser han at ikke ville gitt han mye istid.

- Det at vi nå spiller i 2. divisjon gjør at jeg kan få mer matchtrening og raskere utvikle meg videre.

Begge 17-åringene er avgangselever på Wang. Treninger med skolen, U-lagstreninger og A-lagstreninger gjør at de har totalt har 11 isøkter i uken, i tillegg kommer det styrketrening! Resten av A-laget klokker inn på 4 istreninger i uken.
Med en så stor treningsmengde skal det ikke skorte på treningsgrunnlaget når sesongen nå kommer i gang.

Victor som flyttet fra Skien til Tønsberg forteller at flyttingen har gått veldig greit.
- Det var litt rart i begynnelsen, men nå går det veldig fint. Med skole og treninger har jeg nok å gjøre. Jeg er mer i ishallen enn hjemme, sier målvakten.

Tønsberg Vikings har som uttalt mål å benytte flere unge og lokale spillere og fredagens trening viste dette. Det var en god blanding av unge samt noen litt mer rutinerte spillere, med hovedvekt på ungguttene.
De to svenskene, som nesten kan kalle seg Tønsberggensere, Kalle Karlsson og Gustav Runbjer var på plass med sin rutine, det samme var også trener Andreas Thoft.

På tribunen var det noen få skuelystne som kunne se at treningen ble avsluttet på muntert vis med straffekonkurranse, og vi kan røpe at de eldste absolutt ikke alltid er best.


Fakta:
Victor Aaltvedt
Posisijon: G
Født: 1998
Høyde 170 cm.
Ungdomslag: Skien

Kasper Proos
Posisjon: D
Født: 1998
Høyde: 184
Ungdomslag: Tønsberg

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.