17-2 over 2 kamper mot Hafrsfjord

Postet av Tønsberg Og Omegn Ishockeyklub den 27. Nov 2016

Karlsson og Runbjer hadde 3 mål hver denne helgen


Tønsberg Vikings møtte denne helgen Hafrsfjord Kings til dobbeltkamp i Tønsberg Ishall. Hafrsfjord lå før helgen på en solid 3. plass i serien og det var ventet å bli to tette oppgjør.

Lørdag 8-0

Helgens første match ble en parademarsj, resultatmessig, fra første sekund. Et Hafrsfjord-lag som kun stilte med 13 spillere ble tydelig slitne utover i kampen, og det som etter første periode kun var en 2-0 ledelse til Tønsberg ble til 5-0 etter 2. periode og til slutt endte resultatet på 8-0.

Trener Andreas Toft forteller at han er godt fornøyd med resultatet, men han føler at hans gutter lar seg dra ned på tempoet av Hafrsfjord.
- Til tross for at vi kun mønstrer med drøye to rekker er det vi som må holde tempoet oppe og spille vårt spill, sier han.

Søndag 9 - 2

Med fantastisk uttelling i målprotokollen på lørdag, men allikevel litt halvfornøyde spillemessig hadde Tønsberg Vikings alt å tape i helgens andre kamp. Toft forteller at man ønsket å spille sitt eget spill og holde et høyere tempo enn dagen før.
De første 10 minuttene av kampen viste absolutt ikke dette. Hafrsfjord gikk opp i en 1-0 ledelse etter 3:36 av kampen og det tok nesten 10 minutter før hjemmelaget klarte å rette et eneste skudd mot bortelagets keeper. Etter 19 minutter kom utligningen og lagene kunne gå til første pause på stillingen 1-1.

- I pausen mellom første og andre periode trengte ikke jeg å si så mye. Gruppen stiller krav til hverandre og vet selv hva som må gjøres, sier Toft.

Spillet snudde og der det var Tønsberg som ikke fikk rettet skudd mot mål i første periode så gjaldt det samme for Hafrsfjord de to neste.
Etter andre periode var Vikingene oppe i en 4-1 ledelse og når dommeren blåste for siste gang viste resultattavlen 9-2.

Tre debutanter

For første gang denne sesongen fikk Tønsberg-publikumet se Tor Sønju Bårnes i den røde drakten. Han er en spiller med lang fartstid i klubben, men denne sesongen har det blitt lite tid til skøytegåing all den tid han studerer i Bodø.
- Det var gøy å treffe gutta igjen og få spilt litt. Jeg er klar for innsats når jeg er hjemme fra skolen og hvis Toft vil ha meg med, sier han.
At Tor var litt rusten på skøytene kunne publikum se at han var på lørdag, men ikke mer enn at han stakk av med bestemannsprisen etter ett mål og en assist.

Den 17. år gamle Tønsberg-gutten Herman Birkelund fikk sine første minutter på is for A-laget søndag formiddag.
- Det er godt og se at han takler dette nivået og det kan fort bli mer spilletid denne sesongen, sier Toft.

Dennis Karlsson ble presentert som ny førstekeeper på fredag og allerede lørdag spilte han sin første kamp, og holdt til og med buret rent. På søndag ble det to mål i mot, men han stakk allikevel av med dagens bestemannspris.
- Det er godt å komme i gang. Det er en liten stund siden jeg har spilt kamp og i tillegg er hockeyen litt annerledes her enn det jeg er vant med, men det går seg fort til, sier han.

Dennis som kan skilte med VM-gull for Tre Kronor i inline-VM, har kommet seg på plass i leilighet i byen og håper å komme i jobb så fort som mulig.
- Nå skal jeg på intervju på mandag og det håper jeg går veien slik at man får kommet ordentlig på plass.

Andreas Toft er imponert over hvordan Victor Aastvedt har håndtert oppgaven i Tønsberg-målet denne sesongen og venter at Victor vil ta nye steg med Dennis på plass.
- Det er godt å få på plass en seniorkeeper, men jeg vil fremheve hvor bra Victor har taklet oppgaven til nå. Nå får vi et ordentlig keeper-team hvor det blir konkurranse om plassen, hvor de kan dra nytte av hverandres erfaring og de kan lære hverandre opp. Spesielt for Victor er det nok veldig bra å få en kollega som har vært med på litt av hvert tidligere.

Takker publikum

Det var dessverre vært lang fra publikumsrekord i ishallen denne helgen, men Toft er godt fornøyd med de som møter opp.
- Jeg vil takke de som kommer på kampene og lager god stemning. Det er alltid gøy med våre supportere på plass og det er alltid plass til flere på tribunene, avslutter han.

Helgens målscorere var

Hytten (2)
Bogen (2)
Nilsen
T. Bårnes
Davidsen
Persson (2)
Karlsson (3)
Runbjer (3)
O. Bårnes
Solberg


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.